Novosti iz Centra

Pravda za Davida

Pravda za Davida

Pravda za DavidaDo danas, sa raznih strana se dobija na desetine informacija o slučaju smrti Davida Dragičevića u Banjoj Luci. David je pronađen mrtav 24. marta 2018. godine, a njegova smrt se desila pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.

Davidovi roditelji, prijatelji, građani Banje Luke i drugih gradova u Republici Srpskoj su uznemireni i traže pravdu i pravu istinu u vezi sa Davidovom smrti.

Istina za Davida

Veliki problem je kada građani izgube povjerenje u one koji bi trebalo da ih čuvaju i koji bi trebalo da budu brana nasilju i samovlašću. To povjerenje se ne gubi preko noći i ono se ne može lako ponovo steći. Stiče se utisak da je povjerenje građana u nadležne organe sve manje, zbog određenih stvari u vezi sa istragom o Davidovoj smrti. Prvi korak ka vraćanju povjerenja građana je da sve bude rađeno transparentno, profesionalno i u skladu sa pravilima službe i etike.

Ovim putem pozivamo nadležne organe da svoj posao rade u skladu sa najvišim profesionalnim standardima, poštujući preminulog i njegove roditelje, a postupajući u skladu sa domaćim i međunarodnim standardima, kada je u pitanju otkrivanje prave istine oko Davidove smrti.

Smrt Davida Dragičevića ne smije ostati nerazjašnjena. 

Pravda za Davida!

Banjalučki centar za ljudska prava

Komentariši