Aktivnosti

(Naš jezik) Sramotni događaji u Narodnoj skupštini

Kako smo dočekali prvu ženu sa hidžabom u Narodnoj skupštini

Sorry, this entry is only available in Bosnian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nakon jučerašnjih sramotnih događaja u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koja bi trebalo da bude primjer demokratije, poštovanja različitosti i promocije ljudskih prava, a ne nasilništva, psovki, vrijeđanja i gaženja postulata poštovanja prava, Banjalučki centar za ljudska prava poziva da:

  • određeni narodni poslanici iz vlasti i opozicije i članovi izvršne vlasti na nivou Republike Srpske i BiH smire strasti i ponašaju se primjereno svojim funkcijama, izražavajući poštovanje jedni prema drugima. Narodna skupština je najviši zakonodonosilački organ u Republici Srpskoj, a ne borbena arena i cirkusko igralište;
  • se rukovodstvo Narodne skupštine promijeni, zbog nesposobnosti da zadrži red na sjednicama;
  • ministar unutrašnjih poslova podnese ostavku ili da bude smijenjen, zbog kontinuiranog kršenja ljudskih prava od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i sinoćnjih javnih prijetnji izrečenih za govornicom, kao i fizičkog nasrtaja na narodnog poslanika, što je nedopustivo bilo gdje, a pogotovo u predstavništvu građana i organu koji mora da promoviše i zalaže se za vladavinu prava i poštovanje zakona.

Banjalučki centar za ljudska prava