Pravda za Davida

Pravda za Davida

Pravda za DavidaDo danas, sa raznih strana se dobija na desetine informacija o slučaju smrti Davida Dragičevića u Banjoj Luci. David je pronađen mrtav 24. marta 2018. godine, a njegova smrt se desila pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.

Davidovi roditelji, prijatelji, građani Banje Luke i drugih gradova u Republici Srpskoj su uznemireni i traže pravdu i pravu istinu u vezi sa Davidovom smrti.

Istina za Davida

Veliki problem je kada građani izgube povjerenje u one koji bi trebalo da ih čuvaju i koji bi trebalo da budu brana nasilju i samovlašću. To povjerenje se ne gubi preko noći i ono se ne može lako ponovo steći. Stiče se utisak da je povjerenje građana u nadležne organe sve manje, zbog određenih stvari u vezi sa istragom o Davidovoj smrti. Prvi korak ka vraćanju povjerenja građana je da sve bude rađeno transparentno, profesionalno i u skladu sa pravilima službe i etike.

Ovim putem pozivamo nadležne organe da svoj posao rade u skladu sa najvišim profesionalnim standardima, poštujući preminulog i njegove roditelje, a postupajući u skladu sa domaćim i međunarodnim standardima, kada je u pitanju otkrivanje prave istine oko Davidove smrti.

Smrt Davida Dragičevića ne smije ostati nerazjašnjena. 

Pravda za Davida!

Banjalučki centar za ljudska prava

One thought on “Pravda za Davida

Comments are closed.