Srećna Nova 2017. godina!

U 2017.  godini  svi želimo da budemo bolji, uspješniji, pametniji i da napredujemo u svakom pogledu. Nova godina i vrijeme praznika je doba kada se odmaramo i zajedno sa bliskim ljudima proslavljamo život i dobijamo novu nadu za dane koji dolaze. Tada ostavljamo iza sebe sve loše i negativno i krećemo u nove pobjede sa poletom, energijom i snagom. Nova 2017. godina treba da bude godina promjene, uspjeha i sreće.

Međutim, da bi nam život bio istinski ugodniji i bolji u novoj godini, moramo se truditi da uvažavamo i cijenimo slobodu, pravičnost i demokratske vrijednosti koje naše društvo njeguje. Samo zajedno i organizovano možemo osigurati sebi bolju i svjetliju budućnost. To takođe zavisi i od toga koliko smo spremni uvažavati jedni druge, međusobna prava i slobode i ostvariti vladavinu prava i demokratsko i slobodno društvo. Društvo u kojem svi imaju jednaka prava i u kome se poštuju ljudske slobode.

Srecna Nova 2017. godina
Srećna Nova 2017. godina

Neka Nova godina daruje nove šanse za razvoj i unapređenje pravde, mira i tolerancije. Samo ujedinjeni u pravima i slobodama postajemo moćni i sposobni da našu zemlju učinimo ugodnijim mjestom za život. Stara latinska izreka kaže sue fortune faber – svi smo kovači svoje sreće. Da bismo skovali bolji život, svakodnevno treba da kujemo pravičnost, povjerenje i ravnopravnost.

Ljudska prava i slobode su alati pomoću kojih vajamo kolektivni uspjeh, napredak i dajemo jednake prilike svima da daju svoj doprinos izgradnji pravne države i društva dostojnog čovjeka. Dozvolimo da mir ispuni naša srca, a pravda bude najsvjetlija zvijezda novogodišnje noći. Poštujmo ljudska prava i slobode, jer je to najbolja garancija napretka, prosperiteta, razvoja i stabilnosti naše države.

SREĆNA NOVA 2017. GODINA!

Da bismo istinski bili slobodni moramo uvažavati slobode drugih, poštovati njihovo ljudsko dostojanstvo, jer samo tako možemo očekivati da ostali poštuju naše. Zato Banjalučki centar za ljudska prava sa svojim timom želi svima srećnu, uspješnu i radosnu Novu godinu.

Živjeli u ime ljudskih prava i sloboda, jer samo su ona glas razvoja naše države i društva.