Srećni praznici

Srećni praznici

U novoj  godini  bi svi željeli da budemo bolji, uspješniji, pametniji i da napredujemo u svakom pogledu. Nova godina i vrijeme praznika je doba kada se odmaramo. Zajedno sa bliskim ljudima tada proslavljamo život i dobijamo novu nadu za dane koji dolaze. Ostavljamo iza sebe sve loše i negativno i krećemo u nove pobjede sa novom energijom i snagom.

No da bi nam život bio istinski ugodniji i bolji u novoj godini, moramo se truditi da uvažavamo i cijenimo slobodu, pravičnost i demokratske vrijednosti koje naše društvo njeguje. Samo zajedno i organizovano možemo osigurati sebi bolju i svjetliju budućnost. To zavisi i od toga koliko smo spremni uvažavati jedni druge, međusobna prava i slobode i ostvariti vladavinu prava i demokratsko i slobodno društvo. Društvo u kojem svi imaju jednaka prava i u kojem se poštuju ljudske slobode.

Neka nova godina daruje nove šanse za razvoj i unapređenje pravde, mira i tolerancije. Samo ujedinjeni u pravima i slobodama postajemo moćni i sposobni da našu zemlju učinimo ugodnijim mjestom za život. Stara latinska izreka kaže sue fortune faber – svi smo kovači svoje sreće. Da bi skovali bolji život, svakodnevno treba da kujemo pravičnost, povjerenje i ravnopravnost.

Ljudska prava i slobode su čekići pomoću kojih kujemo kolektivni uspjeh, napredak i dajemo jednake prilike svima da dadnu svoj doprinos izgradnji pravne države i društva dostojnog čovjeka. Dozvolimo da mir ispuni naša srca, a pravda bude najsvjetlija zvijezda novogodišnje noći. Poštujmo ljudska prava i slobode, jer su oni najbolja garancija napretka, prosperiteta, razvoja i stabilnosti naše države.

Srećni praznici/blagdani!

Da bi istinski bili slobodni moramo uvažavati slobode drugih, poštovati njihovo ljudsko dostojanstvo, jer samo tako možemo očekivati da oni poštuju naše. Zato Banjalučki centar za ljudska prava  sa svojim timom želi  svima srećnu, uspješnu i radosnu novu godinu i praznike/blagdane. Srećni praznici/blagdani i srećna nova godina. Živjeli u ime ljudskih prava i sloboda, jer samo su ona glas razvoja naše države i društva.